AİLE GÖRÜŞME FORMU
Bu form çocuğunuzun değerlendirilmesine ve eğitimine katkıda bulunmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Aşağıdaki sorularla ilgili görüşme yapılacaktır. Görüşmeye gelmeden formu dikkatle okuyup gelmeniz görüşmede kolaylık sağlayacaktır.
A.İLK YILLAR
1.Çocuğunuzun ilk yılları konusunda bize yardımı olabilecek neler anımsıyorsunuz? 2.Bir bebek olarak nelerden hoşlanırdı?
3.O zaman kaydettiği ilerlemelerden hoşnut muydunuz?
4.Bir şeylerin yolunda gitmediğini ilk ne zaman hissettiniz?
5.O zaman ne oldu?
6.Kimden ne tür öneriler ve yardımlar aldınız?
B.ÇOCUĞUNUZUN ŞU ANKİ DURUMU
1.Genel sağlığı: Yeme ve uyku alışkanlıkları, genel durumu, okula devamsızlığı, öksürük, soğuk algınlığı gibi küçük sağlık sorunları, ciddi sağlık sorunları;kazalar, hastanede geçirilen süre, uygulanan özel diyet, genel belirtiler; yorgunluk, kullanılan ilaçlar, sigara, içki gibi alışkanlıklar
2.Bedensel beceriler: Yürüme, koşma, tırmanma, bisiklet sürme, futbol ya da başka sporlar, resim yapma, lego oyunları, ev yaşamı ile ilgili araç-gereç kullanma
3.Yaşam becerileri: Kişisel bağımsızlık düzeyi; giyinme, yatak toplama, odasını düzenli tutma, günlük rutinle başa çıkma, parasının hesabını yapma, genel bağımsızlık durumu.
4.İletişim: Konuşma düzeyi, açıklama, insanları ve olayları betimleme, evden-okula ve okuldan-eve bilgi iletimi, sohbetlere katılma, telefonu kullanma.
5.Evde oyun ve öğrenme: Zamanını nasıl geçirdiği; TV seyretme, bilgi edinmek için okuma, hobiler, konsantrasyon, paylaşma.
6.Dışarıdaki etkinlikler: Spor etkinliklerine katılım, sosyal etkinliklere ve ortamlara katılım, bu tür ortamlara ve etkinliklere katılımdan ötürü mutlu olma.
7.İlişkiler: Evde ve dışarıda anne-babayla, kardeşlerle, arkadaşlarla, diğer yetişkinlerle.
8.Evdeki davranışlar: İşbirliği, paylaşım, istenilenleri dinleme ve yerine getirme, evde yardım davranışı, yardım etmeyi önerme, ailenin günlük rutinine ve kurallarına uyma, iyi ve kötü ruh halleri; somurtma, huysuzluk, gösterişçi, sevecen.
9.Okulda: Diğer çocuklarla ve öğretmenlerle ilişkiler, okuma, yazma, sayma ve okuldaki diğer etkinliklerde kaydettiği ilerlemeler, okul çocuğunuza nasıl yardım etti ya da etmedi, çocuğunuzun okul çalışmalarına yardım etmeniz istendi mi, istendiyse sonuç ne oldu, çocuğunuz okuldan hoşlanıyor mu, çocuğunuzun okulla ilgili kolay ya da zor bulduğu şeyler.
C.GENEL GÖRÜŞLERİNİZ
1.Çocuğunuzun özel eğitim gereksinimleri neler?
2.Bunlar en iyi biçimde nasıl karşılanabilir?
3.Çocuğunuzun aynı yaş grubundan diğer çocuklarla farklılıkları neler?
4.Çocuğunuz neleri yapmaktan hoşlanıyor?
5.Çocuğunuzun iyi yaptığı şeyler neler?
6.Çocuğunuz nelerden kaygılanıyor? Güçlüklerin farkında mı?
7.Çocuğunuzla ilgili sizin kaygılarınız neler?
8.Vermeyi istediğiniz başka bilgi var mı?
a. Aileniz hakkında çocuğunuzu etkilemiş olabileceğini düşündüğünüz önemli olaylar?
b. Başkalarının çocuğunuz hakkında söyledikleri?
9.Kiminle daha fazla bağlantı içinde olmayı istersiniz?
10.Çocuğunuzun gereksinimlerinin ailenizi bir bütün olarak nasıl etkilediğini düşünüyorsunuz?