Öğretmenler Forumu

Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Haberler:

Dalyan Hotel Palmyra

Gönderen Konu: bacadan zift neden akar.  (Okunma sayısı 1078 defa)

murat

  • Moderat
  • Tam
  • *****
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 161
  • sevgi hoşgörü mutluluk
    • WWW
bacadan zift neden akar.
« : 02 Nisan 2010, 21:29:40 »
  Öyle can sıkıcı bir durum ki, badanayı evi batırır hatta boyarsın altından kusar. önce bu badanayı nasıl kapatacağınızı söyleyeyim. badanadan öncesentetik 1 kg astar alıp sentetik tinerle inceltin küçük fırçayla sürün rengi beyazdır kurudu mu tamam bir kat daha sürünüz, hatta sabırlı olursanız üçüncü katı da sürebilirsiniz. kuruyunca da oda renginden aynı duvarı tavan köşeleri ve duvarın tamamını boyayın isterseniz sadece aynı renkten yama yapın ama sırıtır.
   ZİFT AKINTISI NEDİR?   Bunun nedeni yoğuşmadır dumanın sıvıya dönüşerek atmosfere karışacağına soğumadan dolayı geriye akmasıdır. Öyleyse baca soğuyor ve görevini yapamıyordur. bacanın çatı altında kalan kısmı nispeten ılıktır ama kiremitlerin üstünde kalan kısmı elbette dış soğuk ortamdır. tavsiyem aşağıdaki uygulamayı çatının hem altında hem de üstünde yapmanız ancak bu uygulamayla dertten kurtulursunuz. 


Bacadan zift akıntısı nedenlerinin başında bacanın en üst katın tavanından çıkıp,çatı arasından geçerek,kiremitlerin üstünden son noktasına kadar olan kısmındaki ani soğumadan kaynaklanır.


Çözüm..

 Bacanın bu kısmı çatının altında ve üstündeki kısmını 10cm. ytong ya da tuğlayla mantolar gibi çepeçevre örerek, rabitz (sıva teli) telle sarıp (tavuk kümesi teline benzer) sıvamaktır. Ayrıca, sıvanın üstüne de polizolan su


yalıtımı sürülürse sizi bile eskitir.

Her eve Karagoz Hacivat


Kayıtlı
hayattan çok şey bekleyenler,
hayat için ne yaptığını gözden geçirmelidir.
https://skydrive.live.com/?cid=2232b...4&sc=documents

Rindâne

  • Y
  • Tam
  • *****
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 195
Ynt: bacadan zift neden akar.
« Yanıtla #1 : 03 Nisan 2010, 18:54:00 »
 Verdiğiniz  bilgiler için teşekkürler. Bir de http://www.ogretmenlerimize.com/index.php/topic,141.0.html sayfasında yazdığı gibi Türkçe dilbilgisi kurallarına uysanız ne kadar güzel olur.

Ayrıca kürk giyen bir manken fotoğrafının konu ile ne ilgisi olabilir anlayamadım?
Kayıtlı
Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.
Mustafa Kemal ATATÜRK

murat

  • Moderat
  • Tam
  • *****
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 161
  • sevgi hoşgörü mutluluk
    • WWW
Ynt: bacadan zift neden akar.
« Yanıtla #2 : 07 Nisan 2010, 12:09:59 »
Kürk giyen kadın ısı kaybının önlenmesi gerekliliğini ifade ediyor. Reklamlarda vodafon papağanı kullandığı gibi diyebiliriz. Dil bilgisi konusunda klavyem iptal olduğu için ekran klavyesinden yazmıştım. Konuları aklım geldikçe giriyorum, sonra vurguladığınız kısımları düzelteceğim teşekkür ederim.
Kayıtlı
hayattan çok şey bekleyenler,
hayat için ne yaptığını gözden geçirmelidir.
https://skydrive.live.com/?cid=2232b...4&sc=documents